Skip to main content

Cenu Grand Prix, za absolutně nejlépe hodnocenou vítěznou kampaň, získala v letošním ročníku soutěže Flema Media Awards agentura Wavemaker Slovakia. Pro Slovak Telekom vytvořila kampaň #rešpekt, která odvážným způsobem reaguje na politickou a společenskou situaci na Slovensku. Zvítězila také v kategorii Nejodvážnější počin.

Cenu pro inovativního zadavatele si odnesla společnost Kaufland ČR. Práce pro Kaufland ovládly letošní shortlist a nominace proměnily ve vítězství ve dvou kategoriích, a to s esportovou kampaní Kaufland První volba esportovců od agentur OMD, Fuse a DDB FTW. Prvenství vybojovala v kategoriích Nejlepší komerční kampaň a Nejlepší využití digitálních médií. Spojení Kauflandu s esportovým týmem Sinners vyústilo v několik komunikačních aktivit, podporujících značku Kaufland u mladé generace hráčů. Jejich součástí byla i Fofrtaška 2.0, limitovaná edice nákupní tašky na kolečkách.

Inovativním autorem se pak stala slovenská agentura Socialists. Ta v soutěži uspěla v kategorii Nejlepší využití influencera pro klienta DNA ERA nabízející test DNA ze slin. Čtveřici influencerů zapojila do experimentu, kterým v kampani #UnboXYourself odhalila jejich genetickou predispozici.

Vítězství si letos opět připsala také Komerční banka, a to v kategorii Nejlepší zapojení zákazníka. Vánoční kampaň od agentur PHD a DDB využila umělou inteligenci k ilustraci 50 nejcennějších vánočních vzpomínek.

Další z vítězství patří agentuře Marketup a společnosti ABB Robotika, které společně vytvořily první obálku tištěného časopisu namalovanou kolaborativním robotem. Šlo o titulní stranu magazínu Forbes Next.

Sázková kancelář Tipsport bodovala v kategorii Nejlepší využití real-time marketingu za kampaň předpovídající výsledky prezidentských voleb „Známe příští hlavu státu”. Ze statisíců podaných tiketů několik dní před hlasováním úspěšně předpověděla její výsledek.

Nejvyšší ocenění dále získala slovenská agentura OMD Slovakia za outdoorovou kampaň Ibalgin Purpose, jejíž součástí byla aktivace s využitím QR kódů na neobvyklých místech. V OOH kromě standardního brandingu  nebo DOOH v obchodních centrech obrandovala i horskou kabinku v největším slovenském lyžařském středisku.

V kategorii Nejlepší využití rádia byla nejlépe hodnocena kampaň od agentur RespectAPP a Unimedia pro Hyundai Motor Slovakia. Zaměřila se na podporu bezpečné jízdy a motoristům na základě dohody se třemi slovenskými rádii nabídla pomalé písně, které je měly stimulovat k opatrnější jízdě.

V několika kategoriích letos porota neudělila žádné ceny. Konkrétně šlo o kategorie Nejlepší využití TV, Nejlepší využití dat a Nejlepší nekomerční kampaň.

Vítěze z 57 přihlášených prací vybralo 95 odborníků v oblasti mediálního plánování a marketingové komunikace z řad zadavatelů, médií a reklamních i mediálních agentur, ve dvou kolech hodnocení.

„Jsme rádi, že se více zadavatelů v letošním roce účastnilo naší soutěže poprvé, a že jeden z nich si dokonce odnesl ocenění Inovativní zadavatel. Navíc z retailu, který je vnímán jako obor, ve kterém inovativní přístup ke kampaním nemá místo. Zároveň jsme opravdu nadšeni, že i v době vysoké inflace a enormního tlaku na cenu agentury setrvávají ve snaze nalézat pro své klienty neobvyklá a inovativní řešení, a zadavatelé mají odvahu je realizovat,” říká k výsledkům 18. ročníku soutěže Hynek Cimoradský, managing partner pořádající společnosti Flemedia.

Vyhlášení výsledků proběhlo jako v předchozích několika letech v pražském Divadle X10 na slavnostním galavečeru.

Článek převzat z MediaGuru.cz.

Leave a Reply