Skip to main content

Beiersdorf se ve velkém mediálním tendru rozhodla pro OMD

By September 12, 2023Czech Republic

Síť mediálních agentur OMD Worldwide se od ledna 2024 stane jedinou mediální agenturou skupiny Beiersdorf AG, výrobce značky Nivea.

Německá společnost Beiersdorf AG se rozhodla globálně jmenovat od ledna 2024 OMD jako svou agenturu pro média na evropském trhu a v Severní Americe, a to pro všechny značky skupiny. Dosud v oblasti nákupu a plánování médií spolupracovala s vícero agenturami, v letošním tendru se rozhodla pro centralizaci jen s jednou z nich. Rozhodnutí se týká i českého trhu.

„Společnost Beiersdorf svoje agentury historicky jmenovala po jednotlivých trzích. Letošní tendr měl poprvé za cíl konsolidovat všechny trhy ve dvou pro Beiersdorf největších regionech a vytvořit tak nový region EUNA. Tento nový koordinační model bude i pro nás v OMD Czech velkou výzvou. Ale věřím, že jako druhá největší agentura v Česku a největší v rámci regionu EMEA (podle COMvergence 2022, pozn. red.), se s tím úspěšně popasujeme jak na lokální, tak globální úrovni,“ říká Managing Director OMD Czech Štěpán Kamený.

Beiersdorf v oficiálním oznámení uvedla, že nově jmenovaná agentura a nový mediální model, na který přechází, staví do svého středu digitální expertízu, data a technologie. Některé činnosti související s mediální strategií a plánováním mají být sdruženy do několika center a stát se rychlejšími, transparentnějšími a automatizovanějšími.

Pod Beiersdorf patří například značky Nivea, Eucerin, Labello nebo Hansaplast. Podle odhadu v roce 2022 globálně investovala do reklamy v měřených médiích 800 mil. USD (cca 18,4 mld. Kč). Na českém trhu se řadí do TOP 30 největších inzerentů (podle investic za rok 2022).

OMD Worldwide je součástí skupiny Omnicom Group se sídlem v New Yorku, celosvětově patří k největším sítím mediálních agentur.

Článek převzat z MediaGuru.cz.

Leave a Reply