Skip to main content

Pět agentur ze skupiny Omnicom pořádá společné setkání OmniConnect, na které do Prahy přijedou Les Binet, Mark Holden nebo Vijaya Varilly.

Osobnosti světového marketingu a komunikace vystoupí na vůbec prvním setkání OmniConnect, které pořádají agentury PHD, Hearts&Science, OMD, DDB Prague a FleishmanHillard. Do Prahy přijedou Les Binet, Mark Holden a Vijaya Varilly, kteří promluví o efektivitě komunikace, plánování kampaní a trendech v komunikaci. Celodenní akce se uskuteční 21. dubna a je určena pro klienty uvedených agentur, kterým zároveň představí nejzajímavější ukázky svých prací na českém trhu.

Les Binet, zakladatel marketingu založeného na důkazech (evidence-based marketing) a odborník na efektivitu komunikace, je spoluautorem knihy „The Long and the Short of it“, která patří v komunikační branži k nejcitovanějším. V roce 2018 vydal také knihu „How Not To Plan“, v níž shrnul své 30leté zkušenosti s vytvářením strategií, plánováním a vyhodnocováním kampaní. V Praze vystoupil v roce 2019 na konferenci Communication Summit a o rok dříve na setkání Asociace komerčních televizí (AKTV). Tentokrát ale přijíždí do Česka poprvé na privátní agenturní akci. Od roku 2019 zastává pozici Group Head of Effectiveness v agentuře Adam & EveDDB.

Mark Holden je jednou z nejvýznamnějších postav mediální agentury PHD, se kterou je dlouhodobě spojen jako její hlavní stratég. Je spolutvůtcem globálních plánovacích systémů agentury a také spoluautorem řady knih PHDFluid, Overthrow, Game Change či Sentience: The Coming AI Revolution and the Implications for Marketing. Několikrát byl časopisy Campaign a Campaign Asia označen za jednoho z nejlepších mediálních plánovačů ve Spojeném království a v asijsko-pacifickém regionu a zároveň získal řadu ocenění za efektivitu.

Vijaya Varilly, globální kulturní stratég FleishmanHillard, za svou kariéru pracovala v nejlepších světových agenturách, kde pomáhala globálním značkám udržet si kulturní relevanci v rychle se vyvíjejícím prostředí. Pomáhala měnit vnímání značek v různých odvětvích, včetně vytváření strategií pro značku Hennessy s cílem obnovit její kořeny v kultuře městské hudby. Spoluvytvářela globální hnutí s módní značkou MissPap s cílem zajistit, aby se všechny ženy účastnily testů.

Vedle zahraničních mluvčích uvidí účastníci i nejzajímavější ukázky prací pořádajících agentur na českém trhu. Představí je společně s klienty, mezi kterými budou např. Hana Kovářová, marketingová ředitelka Komerční banky, Ivana Zajícová, marketingová ředitelka Panzani, Petr Hoffmann, Digital Marketing Manager Kaufland nebo Vít Podešva, General Manager Rossmann a další.

„Společně s klienty chceme demonstrovat, jaké může mít integrovaná komunikace výsledky,“ říkají organizátoři akce, kteří zároveň ohlašují novou éru ve vzájemné kooperaci agentur v rámci společné komunikační sítě. Zdůrazňují ale, že každá z agentur si zachovává svou DNA a v rámci sítě zastává unikátní roli.

Plné odpovědi zástupců pořádajících agentur můžete číst níže. Na otázky odpovídají:

  • Radek Maršík, Managing Partner, FleishmanHillard
  • Jan Faflík, Chief Executive Officer, DDB Prague
  • Luděk Hatoň, Chief Client Officer, Omnicom Media Group

 

Co je z vašeho pohledu hlavním cílem akce OmniConnect?

Luděk Hatoň: Přivézt do Prahy opravdu světový obsah, který marketéry a naše týmy inspiruje v současné hektické době permanentní krize. Svět se pohybuje v cyklech. Vracíme se ke svatému grálu marketingu, kterým je integrovaná komunikace. Společně s klienty chceme demonstrovat, jaké může mít tento přístup výsledky a jak vlastně jednoduše může vypadat.

Radek Maršík: Už dnes sdílíme ve skupině Omnicom řadu klientů, kterým dodáváme kreativu, mediální plánování a nákup, PR, sociální média, influencery, výzkum a jiné služby. Cílem konference je inspirovat další klienty a ukázat jim, jaké benefity má spolupráce s naší skupinou na realizaci skutečně integrovaných komunikačních kampaní. Navíc jsme pozvali tři renomované odborníky ze zahraničí, kteří se s námi podělí o nejnovější trendy v PR a marketingové komunikaci ve světě.

Jan Faflík: Je to první společně organizovaný event, do kterého se zapojují všechny agentury skupiny Omnicom. Hlavní cílem je ukázat, v čem je naše společná síla – integrovaný přístup založený na ideálním mixu racionální a emocionální komunikace šité na míru klientům, kteří věří v budování silných značek.

Jak důležité je setkání OmniConnect konkrétně pro agenturu, kterou zastupujete?

Radek Maršík: Velmi. Nejen naši klienti, ale i naši lidé budou mít možnost se v jednom dni dozvědět o nejzajímavějších trendech, nástrojích a kampaních, které u nás za poslední rok dva vznikly. Za FleishmanHillard navíc chceme ukázat sílu organické komunikace a kampaní, které jsou stavěné tak, aby fungovaly jak v neplacených, tak v placených kanálech. Plus public affairs aspekt naší práce, tedy kampaně cílené na změnu legislativy nebo propojující veřejný a komerční zájem například u velkých osvětových kampaní.

Luděk Hatoň: Jsem v OMG téměř 15 let a nebojím se přiznat, že za poslední rok jsme toho v propojování našich agentur v rámci Omnicom Group udělali podstatně více než za předchozích 14 let. Tento event je prvním z vrcholů spolupráce všech pěti agentur. Organizační tým dělá maximum pro to, aby si celou akci účastníci opravdu užili

Jan Faflík: Role DDB ve skupině Omnicom je jasná – jsme kreativní agentura, která do každého projektu vnáší DDB filozofii Unexpected Works. Věříme, že nápady, které jsou schopny překvapit a emocionálně oslovit zákazníky, fungují lépe než cokoliv jiného. Značky, které nedokážou se zákazníkem vybudovat emocionální vztah, jsou z dlouhodobého hlediska velmi neefektivní, protože musí za komunikaci jednoduše utrácet větší prostředky.

Plánujete do budoucna další podobné projekty, na kterých by majetkově spřízněné agentury Omnicomu spolupracovaly?

Radek Maršík: Rozhodně. Intenzivně v rámci skupiny spolupracujeme na iniciativách v oblasti udržitelnosti a ESG, propojujeme naše týmy na interních projektech a navzájem se inspirujeme v řadě oblastí. Plánujeme i další společné akce pro klienty.

Jan Faflík: Samozřejmě, nechte se překvapit.

Luděk Hatoň: Už před více než rokem jsme zřídili novou pozici Director of Integrated Services, kterou zastává Honza Müller. Ta spolupráce tedy už probíhá a pod vedením Honzy nabrala raketové tempo, třeba v oblasti udržitelné transformace. Rozhodně přitom máme v úmyslu rozvíjet DNA a identitu jednotlivých agenturních značek v oblasti médií, kreativy a PR. Žádný uniformní Omnicom koncept od nás nečekejte. Nevěříme tomu, že může dlouhodobě fungovat.

Článek převzat z MediaGuru.cz.

Leave a Reply